« Капелини

Капелини

Капелини или още „Ангелска коса”. Капелините представляват много тънко и дълго фиде, което най-често се използва за приготвянето на супи.

Капелини е известен още като спагети от ангелска коса и е една от най-добрите макарони, които можете да получите. Тестените изделия Capellini са свръхтънки, с малки кичури с размери около 0,85 до 0,92 мм. Докато capellini има бързо време за готвене, може да е трудно да се усъвършенства, тъй като може да се препече толкова лесно.

Ако е направено правилно, пастата capellini има деликатен, мек вкус и текстура, но ако се препече, може да стане голяма капризна бъркотия. Тестените изделия Capellini са чудесни за прости и леки сосове като песто или в ястие на примавера.

Как да готвя Капелини

Едно от най-важните неща, които трябва да постигнете, когато готвите капелини, е да спрете да се слепват макароните. Ако макароните от капелини в крайна сметка се разпекат и всички се залепят, това е по-скоро негодно за консумация.

Ето най-добрият начин за приготвяне на паста от капелини:

Добавете вода в тенджера и оставете да заври.

Добавете сол и зехтин към водата.

След като водата заври, добавете пастата капелини.

Разбъркайте внимателно пастата капелини, без да чупите кичурите.

За паста al dente оставете капелини да поври 4 минути непокрито, като разбърквате от време на време.

Махнете пастата от огъня и изплакнете.

Сервирайте веднага с предпочитан сос.

Тестените изделия Capellini или ангелски коси обикновено се съчетават със съставки от морски дарове. Когато използвате капелини, най-добре е нещата да бъдат прости, с няколко изискани, пресни съставки.