« Спагети

Спагети

Най-популярният вид паста са спагетите. Родното място на спагетите е Неапол. Спагетите се сервират с всевъзможни сосове и са най-популярният вид паста в цял свят.

Начин на приготвяне:

За да приготвите правилно спагети, имате нужда от голям тиган. Един килограм спагети ще се нуждаят от поне пет литра питейна вода.

Така че, в тенджера, с обем от най-малко седем литра, се налива вода и се поставя на печката. Водата трябва веднага да се осоли. Веднага след като кипи, спагети се разпространява в нея като фен. Не ги разбивайте по никакъв начин!

След известно време част от спагети, потопена във вода, ще стане мека. Спагетите се огъват, докато не бъдат напълно потопени. От този момент забележете времето, посочено на опаковката. След което водата се източва. Спагети не се измива. За да не се залепват заедно, добавете маслина или масло и разбъркайте.

Колко време за приготвяне на спагети?

Времето за готвене зависи от формата и диаметъра на спагети. Така че, кръгли и дебели спагети без дупка се приготвят от 5 до 11 минути, кръгли спагети с дупка и сплескани (средна дебелина) готвят 8 минути, най-тънкият - 3 минути.

Това време се изчислява така, че спагети да е напълно приготвена.

Днес, спагети често се приготвя до състоянието на “al dente”, т.е. леко недохранено. И много се чудят колко време да приготвят спагети „al dente“. Разликата между тези две държави е половин минута. Много е важно правилно да се изчисли времето, в противен случай те ще бъдат просто недостатъчно приготвени.

Най-вкусните спагети се правят с различни сосове. Те се приготвят с месо, морски дарове, гъби, зеленчуци и др.