« Ньоки

Ньоки

Истинските Италиански ньоки се приготвят от картофено тесто. По-често обаче ньоките се срещат, направени от стандартните продукти за паста. 

Какво представляват ньоките, коя е най-лесната рецепа за ньоки и с какви сосове да сервираме тези вкусни картофени хапки от италианската кухня?

За ньоките накратко

Ньоките са храна от италианската кухня. Те представляват малки хапки от "тесто", приготвено от картофи, жълтъци, брашно, зехтин и сол. Обикновено ньоките се сервират като предястие, но могат да са чудесен заместител и на лека вечеря или обяд.

Предимството на ньоките е, че можете да ги приготвите предварително и да ги съхранявате във фризер до момента, в който ви се наложи

Ньоките имат 2 етапа на приготвяне. Първият е приготвянето на сместа, омесването на картофеното тесто и разрязването на самите ньоки. Вторият етап е варенето им - винаги в подсолена и вряща вода. Изплуват ли на повърхността, ньоките са готови. Има и един трети етап, който не е задължителен. При него отцедените ньоки се запържват до златисто в масло с подправки (градински чай, розмарин), след което се сервират.

Ньоките можете да сервирате просто с пармезан или обилно заляти със сос.