« Строителство

Водоснабдяване и канализация   Водоснабдяване   канализация   ВиК   канализация и водоснабдяване     Таван е   е таван   Какво е таван и какви видове тавани има   какви видове тавани има   какво е таван   видове тавани   какви тавани  Сухо строителство   сухо строителство е   Какво е сухо строителство  Какво е ETICS   ETICS какво е   какво е това ETICS  Какво е строителство   строителство какво е   строителство е   е строителство   строителството е   е строителството   строителството е какво  иновации в строителството   строителни иновации   иновативно строителство  Видове строителство   строителство видове   Кои и какви са видовете строителство   Кои са видовете строителство   какви са видовете строителство  еталбонд   какво е еталбонд   Класификация на строителството   Строителство класификация  Боя - бои   Какво е боя   е боя   боя е  ондулин   е ондулин   ондулин е   какво е ондулин   ондулин какво е   ондулинът  

Какво е строителство и какви са най-разпространените видове строителство?

Еталбонд


Еталбонд е композитен материал, който се състои от полиетилен, двустранно слепен с финни листове алуминий. 

  
какво означава »

ВиК


ВиК - В, буквален превод тази абривиатура озачава водоснабдяване и канализация!

  
какво означава »

Какво е строителство?


Строителството е  производствена дейност, при която от първични и полуобработени материали или готови изделия, с помощта на работна сила и машини, се изграждат строителни обекти:  сгради  и други  строителни съоръжения.

  
какво означава »

Видове строителство


Видове строителство, или  Кои и какви са видовете строителство?

  
какво означава »

Класификация на строителството


Класификация на строителството, Строителство класификация.. Проектиране, поддръжка, строеж!

  
какво означава »

ETICS


Съкращението  за  външна топлоизолационна  комбинирана система се нарича  ETICS!

  
какво означава »

FIBRANgeo BP ETICS


Напълно нов продукт, създаден от специалистите на Фибран, за да отговори на изискванията на Европейския Оценителен Документ, по-известен като изискванията по ETAG 004.

  
какво означава »

Термопор


Експандиран полистирен се нарича  Термопор.  Това е фасаден EPS, който все още се предлага с плътност 15-18 кг/м3. Това е нещо, което на българския пазар вече трудно може да се намери, понеже масово се предлага продукт със занижени технически показатели – плътност 10-12 кг/м3, което обслужва повече комерсиалните цели на производители и търговци, а не залага на качеството и ползите, които трябва да предостави на потребителя.

  
какво означава »

Терморууф


Топлоизолация, хидроизолация и носеща поставка за нареждане на керемидите се нарича  Терморууф

  
какво означава »

Таван


Хоризонтална вътрешна повърхност, която покрива горната част на една  стая се нарича таван.

Таваните са класифицирани според външния им вид или  строителство. Таваните в  катедралите  са високи, подобни на тези в  църква. В  България  във възрожденските къщи често срещани са таваните с  дърворезба.

  
какво означава »

Боя - бои


Течност - вискозна или гъста маса, която след приложение върху повърхност в тънък слой създава плътно непрозрачно  покритие  в конкретен цвят се нарича боя. 

  
какво означава »

Лакове - лакиране


Лакирането е един от най-популярните видове облицовки на дърво, които можете да приложите. Лакът е най-добрия, защото се прилага лесно, изсъхва много бързо, придава невероятна дълбочина и богатство на дървото, показва умерена до отлична дълготрайност и предпазва дървото от влиянията на околната среда.  

  
какво означава »

Сухо строителство


Строителство, при което се използват гипсокартонени, гипсофазерни или циментофазерни плоскости, монтирани на метална или дървена конструкция за изграждане на преградни стени, окачени тавани, повдигнати подове, предстенни и фасадни обшивки, се нарича сухо строителство. По този начин всички мокри процеси характерни за конвенционалното строителство са сведени до минимум.

  
какво означава »

Хидроизолация


Като изолация, хидроизолацията е вид изолация, която възпрепятства проникването на вода в конструкцията на сградата и във вътрешността на сградата. При условие, че хидроизолация е наистина на високо ниво, може да се направи, за да се предотврати проникването на вода елемент във всякаква форма. Хидроизолация се използва главно в места, където водата може да направи най-голяма беда и щета. В среда на открито, то е най-вече на покрива, особено хоризонтална или тераси и в интериора, като най-честите банята. Хидроизолацията се разделя според използвания материал на битум, пластмаса и полиетилен.

  
какво означава »

Иновации в строителството


ТОП 8 от 9-те най-добри строителни иновации в света!

Индустрията, занимаваща се със строителство постоянно предлага нови строителни технологии, които служат  за изграждане на конструкции. Най-новите строителни материали, постиженията на дизайна, както и напредването в дигиталната технология създават вълна от иновации в строителната индустрия.

  
какво означава »

Ондулин-покривни системи


Ондулин...  Най-новият строителен материал за покриви, фасади и хидроизолации...  Строителен материал, лесен за инсталиране, много издръжлив и НЕ удря силно по джоба! Какво е ондулин и какво представлявя ондулинът?

Както всяка индустрия, така и строителството не стои на едно място и всички материали непрекъснато се подобряват или се появяват строителни материали по-нови и по-надеждни. Един от тези нови строителни материали наскоро стана ондулин

  
какво означава »

opanati tavani

Направихме го за вас! 3D opanati tavani CLIPSO! Simply incredible! Най-новите и най-предпочитаните методи, начини и технологии, средства в строителството и ремонтите за вашите opanati tavani до вас когато ви трябва от Клипсо. Направихме го за вас! 3D opanati tavani CLIPSO! 
Simply incredible!
Най-новите и най-предпочитаните методи, начини и технологии, средства в строителството и ремонтите за вашите opanati tavani  до вас когато ви трябва от Клипсо.
 opanati tavani  www.clipso.bg какво означава »