« Строителство

Какво е строителство и какви са най-разпространените видове строителство

Еталбонд


Еталбонд е композитен материал, който се състои от полиетилен, двустранно слепен с финни листове алуминий.

  
какво означава »

ВиК


ВиК - В, буквален превод тази абривиатура озачава водоснабдяване и канализация!

  
какво означава »

Какво е строителство?


Строителството е  производствена дейност, при която от първични и полуобработени материали или готови изделия, с помощта на работна сила и машини, се изграждат строителни обекти:  сгради  и други  строителни съоръжения.

  
какво означава »

Видове строителство


Видове строителство, или  Кои и какви са видовете строителство?

  
какво означава »

Класификация на строителството


Класификация на строителството, Строителство класификация.. Проектиране, поддръжка, строеж!

  
какво означава »

ETICS


Съкращението  за  външна топлоизолационна  комбинирана система се нарича  ETICS!

  
какво означава »

FIBRANgeo BP ETICS


Напълно нов продукт, създаден от специалистите на Фибран, за да отговори на изискванията на Европейския Оценителен Документ, по-известен като изискванията по ETAG 004.

  
какво означава »

Термопор


Експандиран полистирен се нарича  Термопор.  Това е фасаден EPS, който все още се предлага с плътност 15-18 кг/м3. Това е нещо, което на българския пазар вече трудно може да се намери, понеже масово се предлага продукт със занижени технически показатели – плътност 10-12 кг/м3, което обслужва повече комерсиалните цели на производители и търговци, а не залага на качеството и ползите, които трябва да предостави на потребителя.

  
какво означава »

Терморууф


Топлоизолация, хидроизолация и носеща поставка за нареждане на керемидите се нарича  Терморууф

  
какво означава »

Таван


Хоризонтална вътрешна повърхност, която покрива горната част на една  стая се нарича таван.

Таваните са класифицирани според външния им вид или  строителство. Таваните в  катедралите  са високи, подобни на тези в  църква. В  България  във възрожденските къщи често срещани са таваните с  дърворезба.

  
какво означава »

Боя - бои


Течност - вискозна или гъста маса, която след приложение върху повърхност в тънък слой създава плътно непрозрачно  покритие  в конкретен цвят се нарича боя. 

  
какво означава »

Лакове - лакиране


Лакирането е един от най-популярните видове облицовки на дърво, които можете да приложите. Лакът е най-добрия, защото се прилага лесно, изсъхва много бързо, придава невероятна дълбочина и богатство на дървото, показва умерена до отлична дълготрайност и предпазва дървото от влиянията на околната среда.  

  
какво означава »

Сухо строителство


Строителство, при което се използват гипсокартонени, гипсофазерни или циментофазерни плоскости, монтирани на метална или дървена конструкция за изграждане на преградни стени, окачени тавани, повдигнати подове, предстенни и фасадни обшивки, се нарича сухо строителство. По този начин всички мокри процеси характерни за конвенционалното строителство са сведени до минимум.

  
какво означава »

Хидроизолация


Като изолация, хидроизолацията е вид изолация, която възпрепятства проникването на вода в конструкцията на сградата и във вътрешността на сградата. При условие, че хидроизолация е наистина на високо ниво, може да се направи, за да се предотврати проникването на вода елемент във всякаква форма. Хидроизолация се използва главно в места, където водата може да направи най-голяма беда и щета. В среда на открито, то е най-вече на покрива, особено хоризонтална или тераси и в интериора, като най-честите банята. Хидроизолацията се разделя според използвания материал на битум, пластмаса и полиетилен.

  
какво означава »

Сухо строителство от Дедал 95. Какво и защо сухо строителство и кои са най-големите професионалисти в тази сфера?  сухо строителство  www.dedal95.com какво означава »  


Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството! Строителна фирма за професионални ремонти на покриви - къща, жилищен блок или промишлена сграда. Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството!
Строителна фирма за професионални ремонти на покриви - къща, жилищен блок или промишлена сграда.  фирма за ремонти на покриви  www.dedal95.com какво означава »  


Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството! От А-я в строителството и ремонтите  ремонти на къщи  www.dedal95.com какво означава »  


Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството!  строителство фирма софия  www.dedal95.com какво означава »  

фирма за ремонти От НАС за ВАС! Дедал 1995 - ТОП фирма за ремонти и строителство

Когато чехлите те чакат пред вратата! От всички фирми за ремонт и строителство, най-добрата. Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството!  фирми за ремонт  www.dedal95.com какво означава »  

фирми за ремонти Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството и ремонтните дейности!

Ние го можем и го правим перфектно! Дедал 1995 - над 25 години опит в строителство и ремонти на къщи  строителство на къщи  www.dedal95.com какво означава »  


Предстои ви ремонт... Фирма Дедал 1995 - над 25 години опит в ремонтите и строителството! Предстои ви ремонт...
Фирма Дедал 1995 - над 25 години опит в ремонтите и строителството!  ремонт на къща  www.dedal95.com какво означава »  


Дом като крепост! ремонт на къщи от Дедал 1995 - над 25 години опит в строителството!  ремонт на къщи  www.dedal95.com какво означава »