« Тяло

Диета   Какво е диета   хранителен режим диета   Какво трява да знаем за диетите   Видове диети   dieta   за диетите     бременност   как да забременея   как съм бременна  мозък и мозъчни вълни   мозъчните вълни и мозъка  Затлъстяване   Какво е затлъстяване   форми на затлъстяване   причини за затлъстяване   zatlastqvane  Отслабване   Какво е отслабване   Отслабване   Отслабване е   otslabvane   е отслабване  подмладяване   подмладяване терапии  козметика   какво е козметика   какво означава козметика   Какво е психосоматика   Психосоматика какво е  какво е съзнание   съзнание какво е    е съзнание   съзнание е  Човешко тяло   choveshko-tqlo   човешкото тяло  Какво е електроенцефалограма   е електроенцефалограма   електроенцефалограма е   мозъчни вълни   електроенцефалограма и мозъчни вълни   мозъчни вълни и електроенцефалограмата  

Какво е тяло? Как да имаме, хубаво и здраво тяло? Какво е затлъстяване? Как да си предпазим тялото от затлъстяване? С, какво да си предпазим тялото от затлъстяване?

Диети, методи и технологии за хубаво и здраво тяло!

Диета


Диета - хранителен режим, при който се спазва определен тип хранене с цел да се коригира теглото на човека или да се подобри здравословното му състояние. 

Спазване на диета не означава лишаване от храна, а правилната ѝ консумация. В нея е важно количеството, качеството и съотношението на приеманите храни. Има различни диети при различните болести - диабет, сърдечни болести, наднормено тегло и др. Диетите за корекция на теглото са както за намаляване, така и за увеличаване на килограмите. Най-често диетата е насочена към лишаване от излишни калории и мазнини. Има диети, при които не се яде мазно или сладко, както и такива, при които се ядат само плодове и зеленчуци. Вегетарианците са подлагат на целогодишна диета, която ги лишава от всякакво месо, а има вегетарианци, които не ядат нищо, произведено от животни - мляко, яйца, месо, сирене и т.н.

На диета се подлагат и хората, които постят по религиозни причини. Те също не бива да ядат месо и месни продукти за определен период от време.

Какво трява да знаем за диетите? Видове диети. Рецепти за диети.

  

Подсъзнание


Подсъзнание-използава се като термин в няколко различни контекста и няма една-единствена или точна дефиниция.

Както в ежедневието, така и в популярните книги терминът - подсъзнание е много често срещан. Употребява се във връзка с предполагаем „слой“ или „ниво“ на душевно състояние (или/и възприятие) разположени в някакъв смисъл „под“ съзнанието, макар че отново зависимостта на понятието от информационно „житейско психологически“ модели, които остават неясни означава, че точната природа и свойства на този лежащ отдолу „слой“ или не могат да бъдат точно определени или притежават ad hoc качество. В популярния смисъл на думата „подсъзнание“ е равнозначно на несъзнавано, макар че двете не са равнозначни. Идеята за подсъзнанието като мощна или потенциална инстанция позволява термина да стане известен в Ню ейдж и литературата за самопомощ, в които изследването и контролирането на неговото предполагаемо знание или сила се вижда като полезно. Подсъзнанието може още предполагаемо да съдържа (благодарение на влиянието на психоаналитична традиция) различни желания и мисли.