« Интернет маркетинг

Интернет маркетинг са действията за налагане на определена марка, продукт, услуга, осъществяване на продажби или контакт с клиенти чрез интернет. 

Практически интернет маркетинг пространството е основният канал за дигиталния маркетинг. 

Други варианти за изписване на интернет маркетинг са: интернет дигитален маркетинг, уеб маркетинг, онлайн маркетинг, еМаркетинг,  е-маркетинг


CPM – Цена на хиляда


Съкратено от “Cost per thousand (CPM)” (буквата M е от латинската цифра M, представяща думата “хиляда” – “mille”). Един от моделите за плащане, при които рекламодателят плаща за всеки 1000 показвания (импресии) на рекламата си. Това е идеален модел за рекламодатели, които искат гарантирано да плащат за потребители, които са видели рекламата им.

  

Какво е Вирусен маркетинг?


Какво е вирусът? Това всъщност е послание - текст, изображение, впечатление...

Вирусният маркетинг в интернет нашумя с навлизането на социалните мрежи в бита на потребителите. Най-просто казано той се постига с пускането на "вирус" в определена таргет група в социалните мрежи. 

Таргет групата са хората лидери на мнение - лицата в социалните мрежи, чиито постове се споделят. Те са носителите на вируса.

Вирусният маркетинг е мощно средство за достигане до широка аудитория за много кратко време. 

Опасностите при работа с вирусен маркетинг са свързани с контрола на посланието в интернет - в един момент разпространението в уеб излиза извън контрола на автора и овладяването на ситуацията може да стане трудно.