« Ключови думи

Какво са ключови думи? Как се прави проверка на думи в интернет? Как се изчислява плътността при употреба на ключови думи в текст? Как се прави проверка на ключови думи по популярност чрез анализ на обнема търсене в Гугъл.

Освен чрез речник и правописни правила правописа на думи подлежи на проверка и чрез статистически метод, анализиращ обема интернет търсене. 

Как се прави проверка на думи чрез статистически анализ на обема търсене в интернет?

СЪществува и статистически способ за проверка правописа на думи чрез анализ на обема търсене в интернет търсачки (например Google). Тази проверка се използва основно за проверка на ключови думи за SEO оптимизация на сайт. 

Тъй като инструментите в интернет са машини (роботи), този способ за проверка на думи показва от една страна думите по които е нужно да се управлява съдържание и онлайн репутация от друга страна показва тенденциите в промените на думите в българския език. 

Важно е да се знае, че интернет базираните инструменти се развиват в посока на изкуствен интелект и са програмирани да се самообучават на база поведението на потребителите. Това означава, че в резултат на интернет поведението е възможно да настъпят промени използваните думи в българския език и този инструмент за анализ показва именно тези тенденции. 

 

Проверка на думи по метода за анализ на обема търсене в Гугъл може да направите чрез безплатния инструмент за SEO Оптимизация и анализ на Максофт ТУК 

на адрес seo.maksoft.net