« Какво лечение се прилага при Rh-несъвместимост между майката и плода?

При установена Rh-несъвместимост между майката и плода и позитивиране на анти-Д антителата може да се проведе лечение още по време на бременността. Възможно е да се направи вътрематочно кръвопреливане на плода или по-ранно предизвикване на раждане при достигната белодробна зрялост на плода. На майката може да се направи и плазмафереза, за да се намалят циркулиращите антитела в кръвта и с 75 %.

След раждането схемата на лечение при Rh-несъвместимост между майката и плода се определя от тежестта на заболяването и състоянието на бебето. Терапията включва наблюдение, стабилизация на температурата, асистирана вентилация (по показания), фототерапия, кръвопреливане или обменно кръвопреливане, корекция на ацидозата с разтвор на натриев бикарбонат, поддържане на хомеостазата чрез адекватна рехидратация (инфузионна терапия), медикаментозно лечение с Фенобарбитал и / или инхибитор на хемоксигеназата, корекция на ниската кръвна захар и / или белтък и други.

 


петна и акне

Активна борба, лечение, диагностициране откриване и лечение на причините за появата на петна и акне, петната от слънцето или хормоналните петна. В нашия център специалистите – дерматолози, ще Ви насочат коя е най-добрата терапия или процедура отговаряща н  какво означава » www.persona.bg петна и акне