« Туристически застраховки

Какво е туристическа застраховка за чужбина, и кои и какви са най-често задаваните въпроси свързани с нея?

Застраховката, която се закупува при пътуване извън страната която живеете се нарича туристическа застраховка за чужбина.

Обикновено направената туристическа застраховка за чужбина, включва: разходи за лечение в чужбина, инциденти, злополука или кражба.

Стойността на туристическата застраховка определя, какво покрива тя, а кои и какви са най-често задаваните въпроси свързани с нея вижте тук:

 

Да си направя ли застраховка?


Важно ли е да си направим застраховка при пътуване? Коя е най-подходящата за нас застраховка? Какви са предимствата на застраховката при пътуване?

При организиране пътуване, трябва да мислите не само за избора на дестинация, за закупуването на  билети  на най-добри цени и за  резервирането на настаняване, но и за  защитата си при възникването  на  непредвидени ситуации преди и по време на пътуването. В това число се включват най-вече заболявания, злополуки или нужда от помощ при каране на ски или плуване. Ако ви се случи нещо неочаквано преди да тръгнете на пътешествието, може да се окаже, че дълго подготвяното и скъпоструващо пътуване не може да се осъществи. Същото важи и за събития, които могат да се случат, докато вече пътувате.  Такива събития често стават причина за не малки и непредвидени разходи. Сключването на застраховка ви позволява да избегнете именно подобни разходи, а с това и немалко тревоги.

  
какво означава »