« Видове туризъм

Дори и пострадал, но с огромни шансове!

В последно време туризмът в световен мащаб дори и пострадал покрай ограничителните политики, свързани с пандемията, има добри шансове за възстановяване. По-важното е, че той се променя с бързи темпове и става все по-любопитен и интересен, следвайки промените в нагласите на хората.

Пътуванията до популярни туристически дестинации на мнозина от нас отдавна са им омръзнали. Селският туризъм или този, свързан с популярни парти дестинации също отдавна не са новост. Какво ще кажете обаче за атомен туризъм? Или за космически, военен или дори фантастичен?
А, когато говорим за ваканции и почивка, обикновено си представяме планината, морския бряг или обиколки на популярни забележителности. Напоследък обаче се наблюдава фрагментиране на туризма и сериозен ръст при търсенето на по-различен тип преживявания, включващи малко популярни и дори шокиращи дейности като например обиколки за гледане на акули или посещение на индустриални обекти, военни бази и какво ли още не. 

Тук основният извод е, че браншът се фрагментира и във все по-голяма степен се обвързва с отделни общности и субкултури.

А, кои най-странните нови форми на туризъм днес?

Вижте: