« Пътуване

Смятате ли, че пътуването ви носи щастие, или бихте предпочели да се харчат пари за материални неща?

Какво трябва да знаем за пътуването?

Защо пътуването е най-важното нещо? Какви са възможностите за осъществяване на едно хубаво пътуване? Кои, и какви, са най-често задаваните въпроси относно резервацията и закупуването на билет за и при пътуване? Какво трябва да знаем при пътуване с автобус и самолет? Как да планираме перфектното пътуване?

 

Науката и експертите са съгласни: вие трябва да харчите всичките си пари за пътувания. Точно сега. Защото това е тайната на щастието.

Може би вече сте стигнали до този извод, но е хубаво да се потвърди още веднъж. В едно скорошно проучване в университета Корнел е установено, че харченето на средства за опит е по-вероятно да ви донесе трайно щастие, отколкото тяхното прахосване по материални неща. Причината е, че хората се "адаптират" към физическите обекти - което означава, че нещата, които сте купили с течение на времето ще ви носят все по-малко радост. Като свикнете с тях, щастието което ви носят съвсем ще изчезне. Преждевременно. радостта от преживяно пътуване и емоцията от спомените само се увеличава.

Така че, да харчите купища пари за луксозен автомобил, или часовник, или рокля, или  телефон, или дори къща, няма да ви донесе вечна радост. Вие просто ще привикнете към тези неща. Това което сте купили, ще бъде невероятно, когато го извадите от кутията и след това ще стане скучно, след като е било ваше в продължение на няколко седмици, и с времето, дори е възможно да започнете да се оплаквате от него.

За да се насладите изцяло на пътуването трябва да сте здрави. 

Плащаме пари за краткотраен опит, обаче, нещо толкова просто, като да попътувате с приятелки, или да скочите от самолет, или да отидете на гости на близък човек, който живее в чужбина,  е като сами да си направите личен подарък, който ще продължи да ви дава. Вие няма да се разболеете от спомените; напротив, те ще ви накарат да сте по-щастливи и по-щастливи с течение на времето.

Тези, които са пристрастени към пътуванията и приключенията, знаят. Няма нищо, което можете да си купите в търговския център, което да може да се сравни с радостта от концерт на любимата ти група в чужда страна. 

Дори и най-лошите туристически преживявания са опит за вас, който ще ви накара да се усмихвате и да разказвате след време. Колко пъти се е случвало да разказвате на хората за случки от ваши пътувания, като времето, с хранително отравяне в Мексико, или времето, когато изпуснахте някой полет или влак, или времето, когато колата ви се развали по пътя? И в един момент тези неща стават забавни и вие започвате да се хвалите с тях.

Ако някога е необходимо да демонстрирате силата на опита като щастие, това е то. Дори и тези кошмарни епизоди, когато всичко се обърква са склонни да се обърнат във ваша полза. Те все още ви карат да се усмихвате години и години по-късно.

Всичко, което трябва да направите е да съберете куфарите и да заминете, за да видите света, вместо да се опитвате да си осигурите право на собственост върху малки парченца от него. Запознайте се. Стартирайте пълната гама от опит.

Пътуването, в края на краищата, е всичко. Това е радост. Това е страх. Това е любов, това е омраза, това е изненада и объркване. Това ви прави по-умни, и ви кара да сте по-щастливи и ви дава отговор на всички тези въпроси!

Защо пътуването е едно от най-важните неща?

Какви възможности ни дава пътуването?