« Пътуването най-важното нещо, защо?

Важното е ние да сме важни!

Егоизъм или чиста проба любопитство?

 

Любопитство винаги ни е карало да търсим нови места и да научаваме нови неща. Направете си експеримент - попитайте вашите приятели кои са нещата, които искат да направят. Със сигурност сред първите отговори ще бъде нещо свързано с пътешествия и пътувания по света.    

1. Пътуването разчупва нашите навици и ни помага да открием нови занимания, с които да се захванем.  

2. Дава ни почивка от забързаното ежедневие.  

3. Всяко едно пътуване в чужбина ни обогатява. Показва ни как живеят хората в различните части на света, разбираме повече за културата им и ни помага да разберем по-добре нашата собствена.  

4. Пътуванията създават нови приятелства. Всяка нова дестинация позволява да се сприятелите с нови хора - независимо дали са чужденци или такива, с които пътувате към една и съща дестинация.  

5. Научаваме повече неща за историята и забележителностите по света.  

6. Изгубваме страха от непознатото. Колкото повече пътуваме толкова по-лесно ни е да се запознаваме с нови хора и да разбираме по-бързо чуждите обичаи.  

7. Пътешествията подхранват любопитството ни и и ни научават да търсим винаги повече информация за нещата около нас.  

8. Един от най-добре познатите ефекти на пътуванията - освобождават ни е от стреса и ни помагат да отпочинем.  

9. Пътуванията ни научават да бъдем по-търпеливи. Не само заради възможността да прекараме часове наред чакайки правилния полет, но и защото имаме по-широк поглед за света около нас.  

10. Не на последно място разбираме и осъзнаваме себе си по-добре. Може би най-важното "качество" на пътешествията е, че благодарение на тях научаваме повече не само за света около нас, но и за нас самите.   Хората казват, че човекът, който се връща от пътешествие не е същият човек, който е поел на път. Пътуванията са сред малкото неща, за които е изключително лесно да намериш предимства, отколкото отрицателни черти. Ако, разбира се, въобще има такива.