« Коя туристическа застраховка да закупя?

Коя туристическа застраховка да закупя и важно ли е тя да включва отмяна на пътувнето?

Днес пътуването е доста по-различно от това преди няколко години. При планиране на пътуване, трябва да обърнем внимание на допълнителни аспекти, като например да се предпазим от неочаквани събития, необходимостта от допълнителни документи и нови правила за пътуване. Вече е лесно да се видят допълнителните аспекти в промените, като по-малко тълпи от хора, по-малко опашки или добри цени. Ако пътувате за чужбина в момента, струва си да проверите правилата за пътуване и да закупите допълнителни туристически продукти. За да имате спокойно и безопасно пътуване, основен елемент на всяко пътуване е закупуването на подходяща туристическа застраховка.

Някои туристически застраховки ви защитават в случай на внезапно заболяване, злополука или повреда на багажа ви по време на пътуване (както чуждестранни, така и местни). Други туристически застраховки ви позволяват да се предпазите от загуба на разходи поради отмяна на планирано пътуване, но определено трябва да знаете как да изберете правилната пътническа застраховка и на какво да обърнете внимание, когато я купувате, тъй като очевидно подобни продукти могат да се различават по обхват и цена. В този случай най-евтините опции не винаги означават най-доброто за вашата защита и спокойствие. 

А, дали трябва да имате застраховка за отмяна на пътуване?

Определено ви съветваме да имате застраховката за отмяна на пътуването, тъй като тя ви предпазва от загуба на парите, похарчени за пътуването ви, ако се наложи да отмените пътуването си поради непредвидени събития.