« Как правилно да масажирате стъпалата си?

Препоръчително е да масажирате цялото си стъпало, а не само отделните точки. 

Първо, разтегнете и загрейте добре краката. Започнете масаж на краката с нежни движения, след което започнете да натискате всяка акупунктурна точка за 3-7 секунди, като движите ръката си от към пръстите към петата. Използвайте техника на разтягане - при масажиране на пръстите на краката, подсушаване с ръба на дланта, прищипване и триене. Така е възможно да намерите точки на задействане в процеса. Това означава, че органите за които отговарят тези точки, не са добре. По-добре е да ги масажирате особено добре.

Техниката на влияние върху болезнените области е натискащи с палец, която трябва да редувате с паузи. Целият процес трябва да отнеме не повече от минута. Ако сте направили всичко правилно, болката трябва да отшуми. 

Но..

Има и противопоказания от масажа на краката, като:треска, нарушено съсирване на кръвтта, обостряне на хроничните заболявания, дълбоки порязвания или травми на краката.

И, дясното и лявото стъпало са разделени на 5 зони, образувани от 4 линии, като всяка зона съответства на оределени области на тялото и на разположените в тях органи, като: