« Масаж на краката - ползи от акупресура на органите

Какво е полезен масаж на краката? Отделно от факта, че масажът на краката е много приятен и има доста мощен релаксиращ ефект, той също така облекчава умората, подобрява съня, активира имунната система, засяга цялото тяло.

Както вече знаем, на крайниците, по-точно върху стъпалата на краката, биологично активните точки са широко представени, чрез натискане, натискане, триене, може да се действа индиректно върху почти всеки вътрешен орган.

Дори и без медицинско образование, човек може, само като усети краката си, да намери болезнени точки... Тези точки на дискомфорт и дори доста тежка болка ни сигнализират, че има проблем с някакъв орган. След като проверим таблицата, която ще бъде в края на статията, с предписаните проекции на биологично активни точки, можем:

1. За да обърнете внимание на това тяло, тя все още не може да боли, проекционните точки на краката реагират много по-рано.

2. Започнете да масажирате болезнени точки върху стъпалата на краката, рефлексивно засягайки болния орган и помагайки му да стане по-активен.