« Как да масажирате краката?

Масажът на краката не отнема много време, но ако го направите сами, може да отнеме около половин час. Тъй като основният ефект на масажа на краката е релаксиращ, съветвам ви да го направите преди лягане.

Започвайки с акупресура краката у дома трябва да се затоплят с топла вода. След това енергично разтривайте подметките до червено.

Пригответе сметаната. Всички, дори деца. Въпреки, че на практика мога да кажа, че за да стане масажът на краката по-ефективен, си заслужава да вземете някакъв затоплящ крем, например с горчица, с пипер, тонизиращ тоник.

Започваме с масаж на краката с общо енергично триене на цялото стъпало.

След 1-2 минути отидете до пръстите на краката. Ние даваме на всеки пръст за минута, триенето му с кръгови движения, огъване на едната страна, а другото. Хората над 30 години могат да имат болезнени усещания с активна флексия на пръстите. Когато някои стави, мускули и сухожилия почти не работят, те, когато се опитват да ги натоварят, дават болезнени усещания. Така че постепенното въздействие и отново постепенно.

Както забелязахте от масата, има рефлексогенни зони на пръстчетата и основите на пръстите, които принадлежат на органите в главата (очи, уши, зъби, нос, синуси и самия мозък), следователно обръщайки голямо внимание на пръстите, ние активираме мисловните процеси и подобряване на нашата защита срещу настинки.

По принцип от детството знаем, че сме намокрели (измръзнали) крака, изчакаме за студ... Това знание се основава на факта, че по време на студени заболявания качваме крака с горчица, увиваме ги, слагаме топли вълнени чорапи. И ако изведнъж решихме да закалим, тогава смело ходим боси.

Масажът на краката също ходи бос по масаж, само по-насочен. На масата, точките се масово обобщават, но случайно, каква точка ще се получи...

С масаж на краката можем да обърнем максимално внимание точно на зоната, която искаме.