« Техника масаж на краката

Например, леко триене на страничните повърхности на краката, ние отпускаме ставите и мускулите на краката. Много хора вечер усещат дискомфорт в краката, тежест, конвулсии, тази техника премахва напрежението и болезнените усещания.

Разтягането на пръстите е много полезно за подобряване на координацията. Той също така се напряга и след активно напрежение задната повърхност на телесните мускули се отпуска по време на тези притискащи движения. Също така подобрява кръвообращението на пръстите, което често е трудно при заболявания на сърдечно-съдовата система.

Усукването на крака също е много полезно. Преди спазъм мускулите на крака стават по-гъвкави и еластични, подобряват подвижността на глезенната става.

Разбира се, ако някой ви даде такъв масаж, състоянието на релаксация ще бъде по-пълно. Но ако направите масаж на краката на никого, не бива да се отчайвате, дори и с частична релаксация, без съмнение ще облагодетелствате тялото си. Отново можете да използвате устройствата за масаж.

Според броя на пръстите се разграничават пет енергийни канала, които се разсейват в крака. При натиск, силно преминаване на вибриращи движения от средата на крака към основата на пръстите, се постига постепенно възстановяване на енергийния баланс в тялото. С добър дизайн точките на тези линии подобряват и разширяват потока на енергия по тези канали.

Можете да масажирате краката на краката към себе си, на приятел, на партньор, така да се каже, взаимно.

Изключително полезно е да се масажират краката на децата преди лягане, възможно е дори и за бебета, успокоява, отпуска и допринася за по-здрав сън. И ако бебето има плоски стъпала или, дай боже, валгусна деформация на стъпалото, е необходимо да овладее техниката на масажа.

Благодарим на вас и вашите приятели, особено на бременни жени, до вечерта краката им са подути и възпалени, а с вашите действия можете да им помогнете да подобрят кръвообращението и да облекчат умората и напрежението.