« Карта на Hotspot

Местоположението на акупунктурните точки на стъпалото ви позволява да използвате масаж за подобряване на здравето при лечението на болезнени състояния. Всяко стъпало е свързано с определена половина на тялото. Проекционните зони показват органите, които трябва да бъдат засегнати:

  1. В областта на палеца е сферата на проекцията на мозъка (епифиза, хипофизната жлеза), другите пръсти са свързани с параназалните синуси. Това обяснява защо охлаждането на краката лесно причинява настинка с течащ нос и понижаване на температурата на кожата на десния пръст - антит или синузит от същата страна.
  2. В основата на останалите пръсти (с изключение на големите) е областта на очите: масажирането подобрява зрителната острота.
  3. От страна на вътрешната страна на крака се простира линията, която е свързана с функционирането на гръбначния стълб.
  4. В центъра на арката са точките на стъпалото, предназначени да повлияят на патологичното състояние на храносмилателната система.
  5. На левия крак в предната част има акупунктурни точки, които контролират функцията на сърцето, белите дробове и бронхите. Преди началото на сърдечен удар пациентът изглежда отпуснат. Масажирането на тази част също ще спомогне за намаляване на кашлицата.
  6. Извън предната част на десния крак е областта на черния дроб и жлъчния мехур.
  7. На петите и глезенната става има нервни окончания, които са свързани с функционирането на половите органи.

Картата на активните точки на органите в крака на човек ще помогне да се ориентират кои области трябва да се обърнат приоритетно по време на масажа.