« Кои са токсините в тялото?

Всички вещества, които могат да имат отровно действие са токсините, като те са с отрицателни последици за здравето. Токсини могат да бъдат тежки метали, химикали, замърсители, изкуствени хранителни съставки, пестициди и отрови, които причиняват увреждане на тялото. “Токсин” е много обширно понятие и често използван термин в наши дни. Изкуствено създадените химикали могат да бъдат токсини, но и естествени вещества също може да са обект на детокс програма. Арсенът е естествен токсин, както и змийската отрова например.

Постоянно ние сме в контакт с вредни организми и замърсители. Те са в питейната вода, в нашата храна и във въздуха, който дишаме – невъзможно е да избегнем тотално влиянието им. Най-голямата вреда за здравето ни, обаче не идва от фактът, че постоянно сме изложени на вредни влияния, а от това, че токсините имат кумулативен ефект – натрупват се в тялото и трябва да се отделят периодично.

Но..

За щастие има начини да се противодейства на някои токсини и замърсители. Природните процеси на детокс на тялото ви съществуват, за да се справят с вредите, които не можем да избегнем. Въпреки, че тялото ни има механизми за пречистване, от изключителна важност е ние да му дадем важни вещества, служещи като катализатор на естествените процеси на детокс.