« Емоционална и духовна връзка

Тук ще ви разкажем за точките на крака, които са отговорни за човешките органи. Всички точки на краката на човек са свързани с всички вътрешни органи, крайници и жлези в тялото. Освен че изпълняват основната си физиологична цел, органите отговарят и на духовното и емоционалното развитие на човека. Например, в такъв орган като слезката, която се проектира на левия крак, тези черти, които традиционно са присъщи на жената - гняв и раздразнителност - са концентрирани. Зоната на сърцето е на двата крака. Но в по-голяма степен това се отразява на левия крак. Това е потвърждение на женската емоционална природа. Подобно на сърцето, на двата крака има зона на черния дроб. Но все пак, проекцията на това тяло преобладава повече върху десния крак. Това е свързано с тежки мъжки качества, упоритост, остроумие и гняв. Същото се отнася и за други органи. Поради тази причина за духовна чистота и добро физическо здраве е наложително да се следи здравето на всеки орган.

Къде трябва да започнете масаж на краката? За да се подобри здравето на цялото тяло и да се предотвратят болести, първо трябва да се извърши пълен комплексен масаж на двата крака. Тази процедура се прави най-добре всяка вечер преди лягане. Преди началото на масажа е необходимо да се месите на краката за няколко минути, например, да се катешнете на крака, да ходите боси, или да редувате прехвърлянето на телесното тегло от вътрешните краища на краката към външните. В края на загряването можете да държите топла вана за краката. За да масажирате краката по своему, трябва да заемете удобна позиция, за да отпуснете краката си: почистете крака по такъв начин, че кракът да лежи удобно на стола.

Заслужава да се отбележи, че вътрешните органи на човешкото стъпало трябва да бъдат правилно масажирани. Огъване на крака, така че кракът да лежи върху бедрото на втория крак. Вземете легнало положение и вдигнете и огънете крака. Няколко прости правила за самомасаж. Масажът трябва да се извършва с топли ръце, затопляйки се предварително в масажното им масло, така че точките на стъпалото, които са отговорни за органите, са внимателно омесени. Необходимо е да се работи с две ръце на краката, като се включат всички пръсти в процеса, като се редуват масажирането им с юмруци и кокалчета, като се движат от върховете на пръстите до петата. По време на общия масаж е необходимо да обработвате подметката много внимателно, като в същото време можете да месите пръстите, като се движите от нокътя към основата. Всеки пръст трябва да се масажира отделно. Нито пък трябва да забравяме за глезена и глезена, внимателно ги масажирайки с кръгови движения. Можете също така да редувате тези техники: леки удари, изтръпване, триене, периодично докосване, поглаждане. В края на процедурата също ще бъде възможно да се ходи по хълмиста масажна подложка, премествайки краката от единия до другия и редувайки трансфера на тялото към единия или другия крак.