« Лакове - лакиране

Лакирането е един от най-популярните видове облицовки на дърво, които можете да приложите. Лакът е най-добрия, защото се прилага лесно, изсъхва много бързо, придава невероятна дълбочина и богатство на дървото, показва умерена до отлична дълготрайност и предпазва дървото от влиянията на околната среда.  

Изборът на конкретен лак зависи от желания вид на дървесината и от количеството на защита. Покритието може да бъде  прозрачно или непрозрачно , и може да има едно или няколко покрития от различни видове . Прозрачните покрития се произвеждат чрез прилагане на лак на базата на синтетични смоли , нитроцелулоза , изсушаващи растителни масла и други филмообразуващи вещества . Те се използват предимно за изделия от дървен материал с красив строеж. Лак се нанася на ръка с четка или се пръска със спрей, или се изсипва върху дървото . Понякога дървото е потопена в лака. За промяна на естествения цвят на дървото , повърхността се оцветява  преди лакиране , с разтвори на багрила или химически реагенти , които променят цвета на дървото , без да прикриват неговата текстура. Лак може да остави полу-гланцирано, гланцирано или сатенено покритие на различни видове дървен материал. Резултатът зависи от конкретния състав на лака, който се използва. Преди да се приложи върху дървото, се използва чиста четка, за да се запази повърхността свободна от прах и мръсотия. По този начин се предотвратява увреждането на гладкия слоя лак.   Лаковите покрития се разделят в няколко основни типа, всеки със свой собствен набор от предимства и недостатъци. Изборът на правилния лак зависи от опита, детайла, който ще се лакира, и от външния вид, който се търси. Ето и някои от видовете:

Акрилни лакове

Притежават същите общи свойства на нитроцелулозен лак, освен това че са абсолютно водно-бяло, което означава, че няма да изглеждат   като кехлибарен цвят, когато се прилага върху светла дървесина. Състоят се от смес от непожълтяваща целулозна смола и акрил. Акрилът е органично съединение, което се разрежда с вода, но след изсъхването е устойчиво на вода. Този лак не пожълтява с течение на времето.

 
 Софарма бизнес Тауърс е сред най-интелигентните и привлекателни еко сгради в Югоизточна Европа. Управлението на светлината в сградата става чрез щорите, които автоматично се променят в зависимост от времето навън. Така се постига висока енергийна ефективн какво означава » за Огнян Донев krib.bg  

 
какво означава »