« Анализи

Какво е маркетингов анализ? Как се прави маркетинг анализ?

Какво е маркетингов анализ?

Маркетинговият анализ е метод, чрез който се използва информация за да проучи поведението на потребителите. Тази информация се събира и обработва, за да послужи за взимане на бъдещи решения за управление и развитие на бизнеса. Тези решения могат да повлияят на разходите за реклама, рисковете и възможностите за даден бизнес. 

Анализът се извършва, за да се определи успехът на текущите маркетингови стратегии и да се предложат нови идеи за развитие на бизнеса.

Как се прави маркетинг анализ?

За да се извърши маркетингов анализ се използва пълен набор инструменти, които включват проучване поведението на потребителите, анализ на марката и средата и изследване на конкуренцията. Със тях се генерират отчети, които могат да помогнат с оценката на пазара и трансформацията на маркетинговите стратегии. Интерпретацията на получените данни и решения за някои модификации в маркетинговата стратегия могат да бъдат известни със същевременното прилагане на тези инструменти и техники.

В текущата бизнес среда основната част от данните се събират, анализират и обработват от водещите интернет платформи- търсещи машини и социални мрежи. Те предоставят достъп до тази информация на своите рекламодатели. Предоставят се възможности за вграждане на кодов за проследяване наречени пиксели в кода на сайта, чрез които платформите събират информация за нашите потребители и ни предоставят възможности да разширяваме своятта аудитория чрез потребители със сходни интереси. 

 

Гугъл Анализ


Какво е Гугъл Анализ? Как се нстройва Гугъл Анализ? Как събира информация за нашите клиенти и как обработва тази информация? 

Google Analytics (съкратено GA) е безплатна уеб услуга, предоставена от Google за съставянето на детайлна статистика за посетителите на уебсайтове. Статистиката се събира на сървъра на Google. 

Какъв е адреса на Гугъл Анализ?

analytics.google.com

Как се настройва Гугъл Анализ?

Настройването на Гугъл Анализ се извършва чрез регистрация използвайки профила си в Гугъл и вграждане на предоставен от Гугъл проследяващ код в сайта.