« Какво представляват и какви са Картагенските маски?

ТЕ Картагенските маски са само мъжки и изработени по калъп, след което са доработвани на ръка. Тези маски са уникални маски – със стиснати зъби, разкривени, грозни или комични лица, но винаги са с неприятно излъчване и се подразделят хронологично на няколко серии. Намират се като 

артефакти само в Тунис на територията на пунически Картаген, на която след сриването му от римляните било забранено да се строи, а мястото поръсено със сол и обявено за прокълнато преди приемането на Lex Rubria.

Картагенските маски са и уникални артефакти съчетаващи същностните черти на древното финикийско наследство по магребското крайбрежие с оглед разкриване на античното пуническо наследство, което според римляните се характеризирало основно с коварство.

Избрани сайтове маски

Нови интернет страници маски

  • Aleti Furniture - луксозни италиански мебели, аксесоари и осветление. Ice, TreCi Salotti. Луксозно италианско кресло със структура от масив и текстилна тапицерия.

  • Най-актуални страници маски

  • KN95 FFP2 Рекламни Маски с печат на лого FFP2 Маски

  • Рекламни маски за лице по поръчка с печат какво означава » ...

  • Модерен трапезен стол от Италия. Модел Margot, производител Bontempi, Италия. Margot, Bontempi. Луксозен трапезен стол с рамка от масив или метал и капитонирана тапицерия от кожа, текстил и др.