« Какво представляват и какви са Американските маски?

Религия и митология се преплитат в северна Америка и различни ритуали и церемонии свързани предимно с лова са свързани с маскирани танци. Племената по тези земи са майстори на маските. Изработват ги от дърво, като понякога челюстта им е подвижна. Маските имат най-различна форма и големина в зависимост от предназначението си. Някои от тях са изработени от кожа и твърде абстрактни. 

В Латинска Америка съществуват малко по-различни традиции. Маските се появяват много отдавна, най-вероятно повече от 1200 години пр.н.е. и служат най-вече за поставяне върху лицата на починалите. За ацтеките човешките черепи са военен трофей и изработването на маски от тях е често срещано явление. По-късно индианските традиции се смесват с християнските, но маските остават важен елемент от религиозните ритуали.

Избрани сайтове маски

Нови интернет страници маски

  • Aleti Furniture - луксозни италиански мебели, аксесоари и осветление. Ice, TreCi Salotti. Луксозно италианско кресло със структура от масив и текстилна тапицерия.

  • Най-актуални страници маски

  • KN95 FFP2 Рекламни Маски с печат на лого FFP2 Маски

  • Рекламни маски за лице по поръчка с печат какво означава » ...

  • Модерен трапезен стол от Италия. Модел Margot, производител Bontempi, Италия. Margot, Bontempi. Луксозен трапезен стол с рамка от масив или метал и капитонирана тапицерия от кожа, текстил и др.