« Категоризация на хотелите в България

Страхотен петзвезден хотел... Словосъчетание, което ви навежда на мисълта за хотел с един безкраен, разточителен лукс, префинено обслужване, скъпи вечери в лукс ресторанти, класни вина, басейни, СПА, джакузита...

Петзвезден хотел е един чудесен пример, как едно специализирано понятие от сферата на хотелиерството е навлязло в разговорния език на хората, а вообще някой замислял ли се е какво точно означават категориите на хотелите? Какво да очакваме от хотела в зависимост от неговия клас? Тясната сертификация на местата за отдих и почивка се определя от местните агенции по туризма – в България органът, който „раздава звездите“ е Държавната агенция по туризма. 

Ето накратко какво е нужно у нас, за да може един хотел да се окичи с определен брой звезди. 

Хотел 5 звезди *****


Дотук изброеното, определено трябва да  присъства в един петзвезден хотел! Задължителни са летният открит и зимният закрит басейни, както и специализиран детски басейн. Сауна, джакузи, спа – всичко това се подразбира. В стаите можете да разчитате на значително по-голяма квадратура, както и на вана и душ кабина. Изискванията за персонала са още по-високи и доста по-стриктни – те касаят униформата, броя на обслужващите лица, а също и чисто архитектурни и устройствени подробности като размерите и ширината на коридорите, стълбите, фоайетата, входа. Изискванията към климатизацията, вентилацията и пожарната безопасност са доста по-стрикни от по-ниските класове. 

Хотелите с различна категория имат известни различия в сроковете, в които трябва да осигурят на гостите си подмяната на спалното бельо и кърпи. То се извършва минимум на 3 дни за категориите „ хотел една звезда” и „ хотел две звезди” , на 2 дни за категория „ хотел три звезди” и всеки ден за категориите „ хотел четири звезди” и „ хотел пет звезди” по желание на госта. 

  
какво означава »

3d tavani

С красив покрив над главата! 3D опънати tavani CLIPSO! Simply incredible! 3d tavani - Клипсо. Тавани, видове тавани - За дома, офиса, хотела най посещаваните, предпочитани клубове, игрални зали, дискотеки, хотели... За София и страната.  3d tavani  www.clipso.bg какво означава »