« Хрупкави немски картофени палачинки (Kartoffelpuffer)

Хрупкави немски картофени палачинки (Kartoffelpuffer)

Ястието, което Германците обожават!

Златисти и хрупкави, палачинки, но от картофи – това е изкушението на тези немски картофени палачинки. Пресни палачинки с ябълков сос се предлагат навсякъде – от трапезата у дома до сергиите за улична храна по откритите базари, коледните пазари и карнавалите.

Вярно е, че картофени палачинки има на много места по света, но навсякъде имат своя специфика. А тези немски картофени палачинки са едно от ястията, което германците обожават, носят със себе си и хапват по своя начин, дори когато са в чужбина.

Приготвянето на немски картофени палачинки е лесно, а самите те са засищащи и апетитни. Можете да ги приготвите както за бърза вечеря, така и за бърза закуска. Можете да модифицирате леко рецептата, като добавите в нея любими подправки или сезонни пресни билки – например босилек, розмарин, мащерка или градински чай. Можете да опитате и с индийско орехче, куркума или дори чесън на прах.

Хрупкави немски картофени палачинки могат да се хапват както сладки, така и солени. Обикновено се сервират с ябълков сос, пудра захар, сос от кисело мляко или заквасена сметана. В сметаната също можете да добавите подправки по свой вкус, което ще направи ястието още по-богато и разнообразно.