« Пълнени чушки със сирене и бекон

Пълнени чушки със сирене и бекон

Пълнени чушки с фантазия!

Пълнени чушки със сирене и бекон е плод на колебанието ми през последните дни дали да сготвя едни стандартни пълнени чушки със сирене и яйце, или да сготвя нещо с месце. Снощи ми хрумна, че мога да се опитам да съчетая тези две желания като добавя бекон към стандартната рецепта. Една приятелка пък каза, че така се получавало като накараш мъж да ти сготви нещо безмесно 😀

Тъй като не бях съвсем уверен в резултата реших да не правя цяла тава пълнени чушки със сирене и бекон, а вместо това направих само четири средноголеми чушки с общо тегло 600 гр.

Гледам, че из интернет има епични спорове, дали било по-добре със зелени, или с червени чушки, както и дали да са капия, или камби. Аз ично нямам претенции и използвах за моите пълнени чушки със сирене и бекон червена капия просто защото това имах в момента в хладилника.

Освен бекона реших да добавя и чубрица, за да е по-интересна и шарена плънката. Мислех да сложа и зелен лук, но реших че ще стане прекалено и се отказах.

Моят любим млечеSchemaн сос е сос Тартар, затова го препоръчвам, но вървят и с всеки друг млечен сос – студен, или топъл.

На мен лично експериментът Пълнени чушки със сирене и бекон ми хареса доста. Ще се радвам да чуя обаче и други мнения.