« Защо кожата ми по-чувствителна от нормалното?

По-високите нива на хормоните, повишения приток на кръв към кожата, както и фактът, че кожата Ви е станала по-опъната и деликатна, може да се доведе до повишена чувствителност на кожата. Сапуни, перилни препарати и продукти за кожата, които сте използвали в продължение на месеци или дори години, могат внезапно да предизвикат възпаление на кожата Ви.

Кожни заболявания, които сте имали, преди да забременеете, могат да се подобрят или влошат поради промени в начина на функциониране на имунната система.

Ако имате псориазис, може да откриете, че се подобрява. Това е така, тъй като имунните клетки, които причиняват псориазиса, са с тенденция да намаляват по време на бременност. Въпреки това, някои жени смятат, че псориазисът им се влошава през това време и се нуждае от по-интензивно лечение.

Други видове имунни клетки се увеличават по време на бременност. Така състояния, които са причинени от тези клетки, като екзема или лупус, могат да се влошат.

Може да откриете, че Вашата кожа изгаря по-лесно при излагане на слънце. Използвайте слънцезащитен крем и не оставайте на слънце твърде дълго. Носете широки памучни дрехи и запазете кожата си добре хидратирана