« Офлайн навигация

Офлайн навигация е навигация НЕ зависеща от функционираща интернет връзка. С една дума, ако се намирате на местоположение без интернет или просто нямате наличен такъв, чрез офлайн навигацията, ще можете спокойно да се придвижите от точка А до точка Я. 

Картите обаче изискват връзка с интернет, за да актуализират някаква информация като трафик и разстояние. Въпреки че GPS работи без връзка с интернет, никога не е достатъчно да активирате навигацията сами. Тук в уравнението влизат офлайн картите.

Ако сте попаднали в зона с ниска интернет свързаност, ще знаете за проблемите, с които се сблъсквате, докато навигирате. Тези приложения ще отстранят тези проблеми напълно, тъй като можете удобно да търсите в телефона си, когато се изгубите, и те ще ви насочат по правилния път.

Ние ви предлагаме 7 офлайн GPS Map Apps за Android, които предлагат офлайн навигация на потребителите безплатно. Някои от тях може да се предлагат с реклами или покупки в приложения, но това е малка цена за лукса да имате офлайн навигация на една ръка разстояние.

А...

Най-добрите офлайн приложения за GPS карта за Android са:

Google Maps-Гугъл карти


Без никакво съмнение, едно от най-популярните навигационни приложения е  Google Maps-Гугъл карти.  Google Maps-Гугъл карти се предлага с множество функции, които го превръщат в най-предпочитаното приложение за навигация. Получавате цялата информация направо от сървърите на Google, с възможност за изтегляне на карти за офлайн навигация. Можете обаче да изтеглите определена област само с това конкретно приложение, което прави това малко неудобно, ако търсите по-дълги маршрути. Имайки това предвид, препоръчително е да държите приложението отворено, когато имате функционираща WiFi връзка навсякъде, така че приложението да продължава да актуализира новите местоположения. Освен че ви позволява да получите най-добрите упътвания за вашия маршрут, приложението ви дава и информация за обществения транспорт, заедно с времето. Това е изключително полезно, ако сте нов в даден град и искате да се придвижвате удобно.

  
какво означава »

MapFactor GPS навигация


Изобретателят на приложението  MapFactor GPS навигация твърди, че това е най-добре оцененото безплатно приложение за навигация в Play Store, което ни казва много за работата, положена в това приложение. Офлайн картите се предлагат от OpenStreetMaps с периодична безплатна актуализация. В приложението  MapFactor GPS навигация има стандартен набор от функции като предупреждения за превишена скорост на камерата, спирки наблизо, ресторанти и т.н. Понастоящем поддържа офлайн навигация в 200 държави, което е практически всяка част на света, за която можете да се сетите. Сега технологията се е разширила до такава степен, че практически всяка част на света има интернет или поне смартфони. А с приложения като тези потребителите могат да направят живота си много по-ефективен като цяло. MapFactor е безплатно за изтегляне приложение и се предлага с реклами на борда. Има и покупки в приложението, които ще ви помогнат да се отървете от тези досадни реклами.

  
какво означава »

ТУК WeGo


какво означава »

GPS навигация и карти Sygic


GPS навигацията и картите Sygic имат интуитивен потребителски интерфейс за навигация, който може да бъде освежаваща промяна от конвенционалните приложения за карти.  GPS навигация и карти Sygic е най-инсталираното офлайн навигационно приложение в света (според разработчиците), което му дава известна увереност пред конкурентите.  GPS навигация и карти Sygic идва с функции като информация за трафика в реално време, въпреки че за това ще ви е необходима интернет връзка. Друга отлична функция на GPS навигация и карти Sygic са предупрежденията за полицейски или скоростни камери, разположени наблизо, което е функция, открита в повечето приложения, които обсъдихме по-горе. Функции като напътствие в лентата ви помагат да премествате лентите по безопасен и ефективен начин съгласно местните закони. Тези функции могат да бъдат полезни, ако шофирате в чужда държава, където правилата за лента са различни. Приложението е прилична алтернатива на съществуващия ви списък с приложения за карти и ви предлагаме да опитате. Изтеглянето е безплатно и няма реклами.Покупки в приложението обаче съществуват.

  
какво означава »