« Pork pie Приготвяне

Отрежете 1/4 от тестото, увийте в стреч фолио и оставете за капак. Разточете останалото тесто във формата на кръг и след това поставете в основата на 20-сантиметрова незалепваща форма за кекс. Работейки бързо, докато тестото е топло и гъвкаво, притиснете тестото равномерно върху основата и нагоре по стените на формата, така че да се оформи кошничка. Уверете се, че няма дупки.

Напълнете кошничката с месната смес и уплътнете добре, така че да няма кухини. Разточете тестото за капака. Поставете отгоре на пая. Защипете по целия ръб, за да запечатате пая. Направете дупка за пара в центъра, като използвате например дръжката на дървена лъжица.

Сложете запечатания свински пай във фурната за 30 минути, след което намалете котлона до 160°C и гответе за 90 минути. Намажете отгоре с разбито яйце и върнете във фурната за още 20 минути. Извадете ястието и го оставете напълно да изстине.

При печенето месото се свива и се образува кухина между него и тестото. За да се предпази от разваляне, тази кухина се цапълва с бульон, който съдържа желатин - примерно от свински крачета, за да се желира.

Загрейте желатиновия бульон почти до кипене. Отстранете от котлона и разбъркайте желатина. Оставете да се охлади до стайна температура. Използвайте малка фуния, за да изсипете бульона в пая през отвора в горната част. Изсипвайте малко по малко, оставяйки няколко секунди преди всяко добавяне. Поставете в хладилник да стегне за една нощ.