« Олигозооспермия лечение

Приложете лечение на олигозооспермията със задължителното отчитане на истинската причина, която е причинила заболяването.

Ако това е инфекциозно заболяване, човекът се лекува с антибиотици, антивирусни лекарства се предписват за вирусна инфекция, както и лекарства за укрепване на имунната система. Варикоцеле се лекува хирургично - след операцията проблемът е напълно решен.

За мъже с репродуктивни проблеми, причинени от хроничен стрес, се препоръчват посещения на терапевт, ваканция, море, плодове, масаж и леки билкови препарати със седативно действие. Може би има смисъл да се сменят работните места или да се премести от града в уединена къща в страната.

  За хормонални нарушения ендокринологът ще предпише режим на лечение. Тя ще зависи от това какъв вид хормони не са достатъчни и които присъстват в излишък. При затлъстяването понякога е достатъчно само да отслабнете. Повечето от причините за заболяването могат да бъдат успешно лекувани.

На всички мъже се препоръчва редуване на работа и почивка, липса на прекомерно физическо натоварване, но доста активен начин на живот, в който човек може да се поддържа в нормална физическа форма. В допълнение към основното лечение, насочено към премахване на причината, се предписват добавки, като Viardot, Spermaktin, както и витамини А, Е, С, фолиева киселина, препарати, съдържащи цинк и селен.

Човек не се препоръчва да се вземат горещи вани за дълго време, да посетят бани и сауни, да носят плътно прилепнали бельо и стегнати панталони.

   

Ефективността на лечението, както и нейната продължителност, зависи от степента на заболяването.При олигозооспермия от първа степен е достатъчно просто да се елиминира стреса, да се коригира храненето, да се вземат витамини и лекарства, за да се подобри качеството на спермата.

При втората степен на заболяването, без лекарства, които подобряват сперматогенезата, не е достатъчно. Лечението обикновено е дълго - най-малко шест месеца. В третата степен терапията обикновено е дори по-дълга.