« Лечението не помага

При положение, че страдате от идиопатично безплодие, генетични нарушения, както и вродени малформации на половите жлези... Приложеното лечение може да не е успешно.

Но дори и за такива хора медицината може да предложи опции, които ще им помогнат да станат бащи на здрави и силни бебета.

Тези методи включват ECO, ICSI, ICSI-MAX и редица други помощни технологии, много от които се провеждат медицински за сметка на фонда за задължително здравно осигуряване. Същността на тези методи е еднаква, само изпълнението е различно. В лабораторни условия, под мощни съвременни микроскопи с увеличение от няколко хиляди пъти, лабораторните техници ще изберат няколко идеални клетки от наличната семенна течност - здрави и пълноценни.

Освен това, в зависимост от специфичния метод, изкуствено осеменяване извън матката, може да се направи вкарване на сперма в маточната кухина с помощта на дълга спринцовка, практически "бижутерска" инжекция на сперма в яйцето под микроскоп с последващо прехвърляне в маточната кухина след няколко дни.