« По-какъв начин да манипулираме подсъзнанието?

Опитайте да кажете на някой "Изгледаш ми притеснен!" или "Имаш болнав вид"...

Същият този човек може да се вслуша в думите ви, да се притесни, да се изпоти, дори да добие болнаво изражение. Думите имат голямо въздействие върху всеки един от нас. Съзнанието допуска подобни предположения, нещо повече - те стигат до подсъзнанието.

Съзнанието

Това е онази част от нас, която мисли, която следва здравия разум, интелекта, логиката, опитът, знанията и по този начин стига до анализ, заключения и изводи.

Подсъзнанието

Тази част от нас, която чувства. Това е нашата интуиция, въображение, вдъхновение, нашето шесто чувство. Ако съзнанието най-често забравя много неща, сякаш има краткосрочна памет, то подсъзнанието помни и съхранява всичките ни спомени. Помни всичко. Нещо повече - стои в нас като склад със спомени, но и с готови отговори на всичките ни въпроси - то знае всичко за нас.

Съзнанието на човек действа като пазач, като скрит наблюдател. Подсъзнанието складира всичко, което му подава съзнанието - цялата ни нужна информация. Ненужната информация изхвърля, игнорира, пропуска.

Когато човек е отпуснат, разсеян, изморен, съзнанието му забравя за тази си функция - да бди зорко. Точно в този момент би могло да влезе информация, която иначе строгото съзнание не би допуснало. Неслучайно най-скъпите реклами по телевизията са вечер, след напрегнатия и изморен работен ден, когато рекламодателите се надпреварват да рекламират продуктите и услугите си. Те знаят, че по това време има най-много зрители, но освен това - има много изморени и отпуснати зрители. Тогава подсъзнанието е по-лесно внушаемо и податливо на реклами и "зарибяване".

А, По-какъв начин да манипулираме подсъзнанието?

Вижте: