« Разтворители за отстраняване на стара боя

Един от най-ефективните разтворители за отстраняване на старата боя е метиленхлоридът (дихлорометан). Той се обслужва по-голямата част от модерната боя. Концентрацията на този разтворител в различни промивки достига 70%.

Най-лесният начин за отстраняване на нитро емайла е използването на ацетон, разтворители № 646 или № 647. За отстраняване на лакове на битумна основа, въглищен ксилен е перфектен. Бензин-разтворител може да се използва за отстраняване на сгъстени бои и сгъстени лакове. Двигателен бензин - за отстраняване на битумни покрития.

Разтворителят AFT-1 е ефективен за премахване на маслени бои и лакове, нитро емайли. Този инструмент трябва да се нанесе върху боядисаната повърхност и да се остави за 30 минути. След това можете да премахнете старото покритие.

Областите на приложение за разтворители и разредители са обширни. При извършване на ремонтни работи, ние неизбежно се занимаваме с разтворители за лак, емайл, бои. В строителството се използват разтворители от ръжда, бетон, течно стъкло, течни нокти, полиуретанова пяна и други материали. Художниците постоянно използват разтворители, а у дома ни помагат да отстраним сложните замърсители. Нашата статия ще ви помогне да разберете тази голяма тема, за да можете бързо да отговорите на въпроса: кой разтворител е по-добре да се използва във всеки конкретен случай.