« Видове разтворители и разредители, които да изберем?

Ако имате въпрос, как да разредите акрилна боя? Този отговор е един, използвайте всеки акрилен разтворител. Дори ако това е различна компания, отколкото разредена боя, лак, грунд и др. Просто не използвайте споменатото по-горе! Брандиран акрилен разтворител е много по-скъп от конвенционалните разредители, но се препоръчва да се използват за висококачествени ремонти.

Ако марката акрил е над или искате да спестите, можете да приложите местен производител на по-тънки материали универсален разтворител P12. Успешно е тестван върху почти всички акрилни материали (лакове, акрилни бои, грундове, епоксидни вещества). Нямаше проблеми или дефекти. Може безопасно да се разглежда като универсален разтворител. Р12 е „нормално.

И така, основният критерий за избор на разредител за разреждане на боята е температурата на околния въздух. Необходимо е да се определи температурата на околната среда преди боядисване и като резултат да се избере най-подходящата. Температурата влияе на времето за изсушаване на материала. При горещо време разтворителят се изпарява по-бързо и боята няма време да се разпространи. Има дефекти, големи шагрени, перепил. В студено време изпарението ще бъде твърде бавно, повече отломки са възможни и ще бъдат.

Има три групи акрилни разредители:

  1. бавен
  2. нормален
  3. Бързото

Затова за качествена работа винаги избирайте материала при определена температура на въздуха.
   Ако е студено, използвайте “бърз” разредител при температура от 5 до 15 градуса. При нормални температури от 15 до 25 се използва "нормално". И в горещо време от 25 градуса е необходимо бавно. Всички цифри са приблизителни, за прецизна дефиниция, вижте инструкциите на производителя. Снимката по-долу показва серия от разредители от Body 740 741 742.

Трябва да се отбележи, че няма специален разредител за лак или за грунд, акрил. За тяхното разреждане се прилагат универсални акрилен разредител, Но за основния емайл има разтворител за основата. Въпреки че много използват обичайните универсални.


склад за разтворители

Лицензиран данъчен склад за разтворители.  склад за разтворители  www.alelbg.com какво означава »  

органични разтворители Органични разтворители, разредители, химикали, препарати alelbg.com - ваш доверен партньор в бизнеса.

разредители на алкидни бои

Разредители, разтворители на видове и модели бои - алкидни бои. Складове, транспорт и спедиция на химикали, опасни отпадъци и товари.  разредители на алкидни бои  www.alelbg.com какво означава »