« Какво е домейн?

В превод от аглийски означава притежание, владение, а домейн имената се ползват за наименуване на ресурси/услуги в интернет.

При регистрация на домейн, тя ни дава правото на притежание на определено име за определено време. Всяко домейн име отговаря на определен IP адрес (на точно определен компютър в интернет), като имената на домейни са уникални и не могат да се повтарят. Чрез домейн името сайтът и имейл адресите към него, стават достъпни и видими от всеки друг компютър в интернет.

Един от основните компоненти на DNS системата са домейн имената и реално представляват комбинация от думи, разделени с точки. Всяка дума, отделена с точка, представлява ниво (домейн) в DNS указателя. Нивата на домейн името се определят отзад напред, например superhosting.bg има следните нива: 1 първо ниво домейн: bg; 2 второ ниво домейн: superhosting, именно за това чрез DNS системата е възможно домейните да се транслират в IP адреси. Почти всички услуги в интернет ползват DNS като Уеб, имейл услугата, услугите за трансфер на файлове и други. Благодарение на DNS отваряме уеб сайтовете в уеб браузъра, като само изпишем името на домейна им. Без тази система, вместо домейн ще трябва да въвеждаме IP адреса на сървъра, на който реално се намира съдържанието на сайта.

 

Какво означава домейн?

Са имената на компютрите, свързани с интернет, като основната им характеристика е, че са лесни за запомняне и всеки един от тях е уникален.

 
 Фирма Максофт във Фейсбук- ценната информация за Вашите интернет сайтове, SEO оптимизация, копирайтинг и уеб дизайн.  какво означава » за Максофт Нет  www.facebook.com  

 
какво означава »

Избрани сайтове домейн

Най-актуални страници домейн

  • Гугъл параметри при търсене за напреднали Гугъл търсене за напреднали

  • Избор на домейн за сайт- 3 фактора за правилният избор! Има ли значение домейна за оптимизацията?

  • Какво означава домейн и как работят домейните? Какво означава домейн?