« Видове окачени тавани

Окачените тавани се използват широко във всяко помещение, където има отоплителна система. Окченият таван е лесна украса за публична институция, офис пространство, хол. Изборът на материали за окаченият таван днес е толкова голям, че понякога може да е трудно за клиентите да дадат предпочитание на нещо. И за да направите по-лесно да направите избор, най-добре е да разберете какви видове окачени тавани са, от какви материали са направени.


Сред строителите „сухото строителство“ се отнася до модифициран лист от гипс, закрепен с картон от двете страни. В зависимост от състава, гипсокартоните са:

Влагоустойчив (съдържа силиконови добавки);

Пожароустойчив (с добавки от фибростъкло);

Специален (гъвкав) за декоративни облицовки.

Листовете за гипсокартон се монтират върху дървени пръти или върху метални профили. Сухата стена е най-подходяща за декориране на тавана с различни светлини – вградени лампи: LED лента или лунички.
С негова помощ създавате всякаква форма на тавана – извита, счупена, стъпка. Днес сухото строителство-гипсокартона е един от най-често срещаните и евтини материали за окачени тавани..

Избрани сайтове тавани

  • ЛогосТрейд- изолационни плоскости, XPS первази, пана за таван ЛогосТрейд- един от водещите вносители и дистрибутори на качествени и новаторски продукти за топлоизолация и декорация

  • Опънати тавани Clipso - уникални, модерни и достъпни тавани Clipso- безшевните опънати тавани с 10 години гаранция. Опънатите тавани Clipso- 10 пъти по-здрави, 10 години гаранция. Безшевни до 5 метра ширина, без PVC в структурата на платната, с 10 години гаранция, безапелационна акустика и противопожарна сигурност

  • Опънати тавани Clipso Опънатите тавани Клипсо- 10 години гаранция