« Как да повишим ниското кръвно налягане?

Замайва Ви се главата, постоянно сте жадни, имате главоболие и бледа кожа, ръцете и краката са ви студени, постоянно ви се спи – най-вероятно кръвното ви налягане е ниско.

Затова трябва да се вземат спешни мерки за нормализиране  на ниското кръвно налягане.

Обикновено пием повече кафе, но лекарите предупреждават, че поради диуретичния ефект на кафето в крайна сметка то понижава кръвното. Затова трябва да се внимава.

Ето и някои по-добри начини за повишаване и нормализиране на ниското кръвно налягане 

 1. айран със сол е чудесно средство за повишаване на кръвното през лятото. Солта може и да е вредна, но в случая много помага.
 2. Прием на повече течности.
 3. Редовно хранене. Ако сте с ниско кръвно не се вманиачавайте в диетите, винаги си дръжте нещо под ръка за хапване. Всички любители на шоколада сега е редно да започнат да суфлират – шоколад, шоколад… Е, лятото не е най-добрия вариант, защото ще се разтопи и ще ви направи какви ли не поразии в чантата, но някой плод или бисквитка, също биха свършили работа в спасителната операция.
 4. Движете се повече.
 5. Спортувайте – за по-добро кръвообращение.
 6. Масаж – може да се поглезите – при вас е с лечебен ефект и дори е задължително.
 7. Проветрявайте по-често помещения.
 8. Набавяйте си витамин С – шипков чай с мед.
 9. Правете си отвара от билки, за които знаете, че помагат при ниско кръвно налягане като например: невен, коприва, босилек, мента, глог, глухарче, мащерка, розмарин.
 10. Босилекът става и за салатка, а ментата за освежаващи коктейли – така че има различни вариации.
 11. Проучете къде има Витамин В  и си похапвайте, онова което ви харесва като например: моркови, жълтъци, черен дроб, млечни продукти…
 12. Внимавайте с лекарствата – да нямат като страничен ефект понижаване на кръвното налягане.
  ниско кръвно наляганередовно храненехипотоници