« Пилаф с агнешко-Приготвяне

Пилафът с агнешко е известен като любимата храна на Чингис хан, ястието пилаф присъства в традиционната кухня на много народи още от древни времена. Великият войн бил отговорен за изхранването на голяма армия и имал нужда от храна, която се приготвя лесно и е богата на хранителни вещества. Така се зародила идеята за създаването на вкусното ястие, създадено само от 2 главни съставки – ориз и месо.

Няколко десетилетия по-късно пилафът се превърнал в почетно блюдо, поднасяно на светли празници и весели поводи. Запазили традициите си от древни времена, мъжете в Средна Азия все още приготвяли ястието сами. Обръщали сериозно внимание на качеството и вида на всички съставки. Те превърнали пилафа в произведение на изкуство, заслужаващо почетно място на трапезата.

Заради невероятния си вкус и богатата си история, днес ястието е част от традиционните кухни на много държави, всяка от които е добавила своя принос към рецепта. В 21-ви век пилафът е незаменима част от турската, руската, арменската, индийската, азиатската и иранската кухня, всичките представители на които твърдят, че техният пилаф е “правилният”. Въпреки дребните различия в рецептите, ястието притежава уникален вкус във всяка една кухня. Коя версия е най-добрата? Вие преценете.