« През 20-ти век

Обезкосмяване по-нужда!

Непосредствено до началото на  Втората световна война жените успешно си спестявали досадното занимание-обезкосмяване, носейки чорапогащници. Недостигът на найлон обаче по време на войната, връща нуждата от обезкосмяване. През 40-те години на миналият век Remington пускат в продажба първата електрическа самобръсначка. През 1960-те коламаската се завръща на сцената като най-популярен метод за обезкосмяване след 5000 години отсъствие.

През 1970-те популярна става електролизата, въпреки че съществува и отпреди това. Тя обезкосмява чрез малък електрически заряд, който се вкарва с фина игла във фоликула на косъма. През 1980-те нещата взимат рязък, но кратък обрат, за да се завърнат през 1990-те един през друг всички тези методи.

А, относно лазерна епилация сме писали доста. Въпреки че основните иновации са от последните 10 години, тя се предлага с медицински сертификати от средата на 1990-те. Преди това да се случи, минават 20 години в медицински тествания, а технологията се разработва още от 1960-те.