« Яхния от волска опашка по касапски Приготвяне на опашката

Нарежете опашката с кухненски нож, като следвате ставите и се опитвате да не счупите костта. Ако не можете да направите това, помолете вашия месар да го направи. Измийте парчетата от кръвта под студена течаща вода или ги оставете да се накиснат, като често сменяте водата. След като се отцедят, ги избършете с чиста кърпа.

Нарежете едро сланината и я оставете настрана. С помощта на чопър смелете чесъна, лука, моркова и целината и оставете настрана; нарежете на ситно магданоза отделно. В голяма тенджера сложете екстра върджин зехтин и сланината и я запържете.
Когато сланината се стопи добре, добавете опашката и я оставете да се бланшира. Добавете карамфила, нарязаните зеленчуци и шепа нарязан магданоз; гответе на слаб огън, докато течността изври.
В този момент добавете сол и черен пипер и деглазирайте с бяло вино. След това оставете ястието да се готви на слаб огън с капак за поне 20 минути. Добавете обелените домати, добре отцедени и нарязани на ситно, и разбъркайте. Опашката трябва да се готви покрита и на слаб огън минимум 2-3 часа, в зависимост от възрастта и качеството на животното. За най-сигурно оставете за 4 часа, като разбъркваме от време на време. Ако по време на готвене сосът изври, добавете малко гореща вода.