« Италианска салата от зеле Тайни на приготвяне

За да получите максимална наслада от хапването на италианска салата от зеле, добре е да имате предвид няколко малки тайни.

Първо, за предпочитане е зелето да е сърцевидно (главата е  с издължена форма). Разбира се, може да използвате всяко прясно зеле, което обичате. Нарежете го съвсем на ситно, без сърцевината, за да получите по-добър вкус и текстура.

Най-добрата ябълка за италианска салата от зеле е сорт златна превъзходна. Можете да я нарежете на тънки ленти с ренде или белачка, за да я оставите като фина добавка към цялостния вкус. Ако искате в салатата да имате малко хрупкава консистенция и по-осезаем сладък вкус на ябълката, нарежете я на кубчета.

Другата препоръка е свързана с балсамовия оцет – изберете класически италиански балсамико D.O.P. Напомняме ви, че разликата между балсамико D.O.P. и балсамов оцет I.G.P. не е подробност, а става дума за два напълно различни продукта с различен вкус от различни региони на Италия. Естествено ако ви е невъзможно да намерите, или да си позволите барсамико, може да използвате оцет, но вкусът е доста по-различен от оригиналния.

Сурови зеленчуци, ядки, кимион, ябълка – трудно е да си представим такъв концентрат от хранителни вещества, които са еднакво полезни за нашето тяло. И в същото време тази италианска салата от зеле е невероятно вкусна – леко пикантна, сладка и кисела едновременно. Ето как да си я приготвите.