« Храни и хранене за забременяване

Забременяването, често е по-трудно, отколкото жените си мислят. Непрекъснато се предпазваме от нежелана бременност, но когато дойде моментът да забременеем, често не става от първия път и ако искате да забременеете, предварително трябва да подготвите организма си. Здравословното хранене има голямо значение за плодовитостта. 

Как и с какво да се храним за да забременеем?

Пълномаслени млечни продукти за забременяване


Щом имате желание да забременеете, НЕ трябва да се предпазвате от полезните мазнини. Консумацията на изкуствено обеднени на мазнини млечни продукти увеличава риска от безплодие, според проучванията.

Пълномаслените млечни продукти и храни трябва да се консумират веднъж седмично без да се прекалява. Необходимите протеини, засилващи фертилитета ще бъдат достатъчни за организма при еднократна седмична консумация. Препоръчително е да започнете да приемате пълномаслени храни няколко седмици преди първите опити за зачеване.

Специалисти твърдят, че недостигът на полезни наситени мазнини намалява ефективността на овулацията с до 85%, а заедно с нея се понижава и фертилността на жените. Важно е след зачеването отново да се намали приемът на наситени мазнини, за да се избегнат рисковани покачвания на телесното тегло и холестерола.


  
какво означава »