« Фоликулометрия – Цена

Най-често задаваните въпроси, отнасящи се до фоликулометрията, като процедура, е каква е цената на изследването.

Първото нещо обаче, което бихме искали да Ви уверим, е че фоликулометрията е най-сигурният начин за повишаване на шансовете за забременяване, тъй като най-ясно показва доколко добре функционират яйчниците. Най-точно, настъпването на овулацията би могло да се установи тъкмо чрез проследяването на растежа на фоликулите и, най-вече – на доминантния фоликул до момента на неговото спукване.

Единичната цена на посещение за процедурата фоликулометрия е около 30 лв. Най-подходящото място за извършване на изследването е специализирана клиника по репродуктивно здраве. В някои медицински центрове е възможно фоликулометрия да се извърши с медицинско направление, по линия на Здравната каса, но не навсякъде. Имайте предвид, че записването на час с направление би могло да бъде свързано с допълнително изчакване за свободен час.

Тъй като самата фоликулометрия е свързана с проследяването на растежа на фоликулите, то трябва да започне в конкретен момент от менструалния цикъл. Поради тази причина, Ви съветваме да проучите предварително какви са възможностите за записване на час при избрания от Вас специалист и да уговорите най-подходящата дата за начало на изследването.