« Коя и каква е най-подходящата растителност за перголата?

За може перголата да бъде обхваната от зеленина, могат да се ползват разнообразни увивни и катерливи растения. Това е голяма група растения от различни видове и родове, които са обединени от неспособността на стеблата им самостоятелно да се задържат вертикално и се нуждаят от опора, по която да пълзят нагоре. При избора им специалистите се съобразяват с техните биологични особености, начините на прикрепването им към опорите, отношението им към светлината, както и отчитат скоростта на растежа и бъдещото им тегло.

Някои от тях се прикрепват към опората с пипалца, а други – с къси допълнителни въздушни коренчета, излизащи от долната повърхност на клончетата. При виещите се растения самите стебла се увиват около опората. Опиращите се лианови растения нямат специални органи за тази цел, а постигат това чрез странични клони, бодли и тръни. Някои от тях разполагат с повече от един способ за прикрепване, например едновременно се увиват и закрепват с коренови издънки.

А, Коя и каква е най-подходящата растителност за перголата?

Вижте:

Полска поветица (грамофонче)


стелещо се или увивно растение с фуниевидни бели или розови цветове и копиевидни или стреловидни зелени листа. Цъфти в периода април-октомври.

 
 Уют и красота за дома! Избор на дограми, видове, модели, цветове на дограми за вашият дом от Чех- Пласт. Chehplast - дограми. Производство, монтаж, поддръжка на дограма от Чех-Пласт. Чех Пласт най-добрият избор за дограма. Дограми от Чех Пласт.  какво означава » дограми chehplast.com  

 
какво означава »

Избрани сайтове растения

  • Градински център Божилови- озеленяване, производство на растения, проектиране Градински център Божилови предлага озеленяване, производство на растения, дървета и храсти, поддържане на градини, поддръжка на ...

  • Най-актуални страници растения

  • За нас какво означава » ...

  • Хранителен възел за оранжерии Хранителен възел

  • Напоителни системи на оранжерии какво означава » ...