« Подово таванни климатици

Подово-таванните климатици са инверторни сплит системи с едно вътрешно и едно външно тяло. Вътрешните тела са предназначени както за нисък монтаж, така и за таванен. Особено подходящи са за помещения с ограничено пространство, без окачени тавани. Подово-таванните климатици са подходящи за офис помещения, административни сгради и други, където се избягва прякото насочване на въздушната струя към движещите се обекти.

Производството на подово-таванните климатици е насочено главно към достигане на високо-технологични стандарти, ниски разходи на енергия и опазване на околната среда. Подовите тела са много ефективни при отопление, защото нагнетяват топлият въздух най-долу и по този начин създават конвекционен ефект. Те са гъвкаво решение, което осигурява перфектен комфорт, независимо от това дали изберете монтаж на стена или таван.

На пазара се предлагат модели на водещи марки в областта на климатизацията и отоплението като DAIKIN, MITSUBISHI HEAVY, MITSUBISHI ELECTRIC, GREE, GENERAL FUJITSU, LG и други.

Разликите между тях са по отношение на основните им функции, място на производство, енергиен клас, сервизна поддръжка, икономичност, надеждност, нива на шум и дизайн на вътрешно тяло. Водещо при избора на подово-таванните климатици е основното приложение и извличане на максимална изгода от направената инвестиция.