« Стайни климатици

Най-масово използваните климатици са тези за домашна употреба или както често ги наричаме стайни климатици. Този тип системи са с едно вътрешно и едно външно тяло. Тяхното предназначение е за отопление и охлаждане в жилищни, административни и офис сгради – бързо охлаждат или загряват въздуха, след което прецизно поддържат предварително зададената температура.

Предлагат се и 

климатици от нисък и висок клас, които са с различна достъпност в цената. Също така в зависимост от основните им  функции, място на производство, енергиен клас, сервизна поддръжка, икономичност, надеждност, нива на шум и дизайн на вътрешно тяло, който може да бъде семпъл и опростен, но също така атрактивен и модерен, в различни цветови варианти. Като водещо при избора на стайни климатици е основното приложение и извличане на максимална изгода от направената инвестиция. Пред последното десетилетие стайните климатици се наложиха като масово отопление. Производството им е насочено главно към достигане на високо-технологични стандарти, ниски разходи на енергия и опазване на околната среда.

Водещи марки в областта на климатизацията са DAIKIN, MITSUBISHI HEAVY, MITSUBISHI ELECTRIC, GREE, GENERAL FUJITSU, PANASONIC, TOSHIBА, LG, BOSCH, CHIGO, HITACHI, KAISAI, NORDSTAR. Те предлагат разнообразна гама от продукти.