« Clean диета

Прочистваща, бърза диета, подходяща за смъкване на малко килограми, в кратки срокове!

 

Clean диетае сравнително бърза и е подходяща за хора, които имат нужда да смъкнат малко. Добър вариант е и за онези, които вече нямат време до морската ваканция, а се налага спешно да влязат в банския от миналото лято.

При диетата Clean, както името загатва, отслабването става с прочистване и детоксикация на организма. Диетолозите предупреждават, че този режим, макар и сравнително кратък, не е никак лек и е добре преди това да се направи консултация с лекар. Не очаквайте драстична загуба на килограми, а по-скоро изхвърляне на задържаната вода и натрупаните в организма токсини, които са една от причините да изглеждаме подпухнали. Пролетта е идеален сезон за такова прочистване, дори да нямате необходимост от отслабване.

А, Какво представлява Clean диетата?

Clean диетата продължава 3 дни, през които се приемат единствено течни храни: шейкове, смутита, силно разредени зеленчукови пюрета, прясно изцедени плодови сокове и билкови чайове. Месото и жи­вотинските храни не присъстват в менюто. Задължително се пият всеки ден по 2 л вода. Диетолозите препоръчват, за да не се стресира организма, предварително да се изключат забранените храни от менюто в следната последователност: млечни продукти, зърнени, месо, риба, ядки, картофи, домати, кофеин, алкохол и захар.

До този експресен режим прибягват и холивудските звезди, когато се налага спешно да влязат във форма. Важно е обаче и захранването след диетата. То се състои от 5 малки хранения дневно, в които постепенно се включват храните в споменатата по-горе последователност.

Кои са особеностите на Clean диетата?

Тези 5 порции в захранващия период трябва да се приготвят в рамките на 5 минути. Това автоматично изключва по-дългата и „тежка“ обработка на продуктите и разчита повече на суровите или задушени за кратко храни. Режимът продължава между 1 и 8 седмици, в зависимост от това колко време имате до ваканцията или какви цели сте си поставили. През този период се случва същинската загуба на килограми и стопяване на мастните депа. Препоръчително е да се комбинира с ежедневна гимнастика, която се прави всяка сутрин на гладен стомах. По-голям ефект ще имате, ако част от храната, която приемате, е студена или охладена (например смутитата), тъй като така организмът ще губи повече енергия за преработката и ще изгаря по-бързо мазнините.

 

Избрани сайтове които

Най-актуални страници които

 • Компютърни курсове по Adobe Photoshop Adobe Photoshop

 • Курсове по компютърно чертане с AutoCAD - 2D и 3D AutoCAD 2D и 3D

 • Стотици жители и гости на Враца се включиха в първия в историята на града Празник на местните вина, ракии и мезета

 • Най-нови обяви

 • Дипломи за средно и висше образовение
  Продавам дипломи за основно, средно и висше образование. Цената се формира от то

 • Давам под наем от м. ноември 2017г. до 1 май 201
  Давам под наем от м. ноември 2017г. до 1 май 2018г., както и за само за сезона о

 • Java за начинаещи
  Първи стъпки в Java с изкушаваща цена За всички които искат да стартират с ра