« Медитирайте

През 1992 г. Далай Лама кани учения Ричард Дейвидсън да изследва мозъчните му вълни по време на медитация, за да открие дали може да генерира конкретни мозъчни вълни по команда. Оказва се, че когато на Далай Лама и другите монаси им били казано да медитират и да се концентрират върху състраданието, техните мозъчни вълни показали, че тяхното състоянието на духа било дълбоко състрадание. Резултатите от изследването са публикувани през 2004 г. в научни издание, а след това и в Wall Street Journal, където получават сериозно внимание.

Медитацията станала интересна на амбициозните хора, защото проучването показало, че можем да контролираме собствените си мозъчни вълни и да чувстваме това, което искаме да чувствата и когато искаме. Това означава, че можем да се чувстваме по-силни точно преди преговори, по-уверени, когато молим за повишение и по-убедителни, когато се опитваме да осъществим продажба.

Идеята като цяло е, че мозъкът може да се развива още и ние можем да го правим целенасочено. Различните дейности стимулират различни части от мозъка, така че можете да работите върху това да станете непобедими в нещата, в които сте силни, както и върху това да подобрите слабостите си. Да се насочи самоусъвършенстването към мозъка е добра идея за всеки, който усеща, че е достигнал върха в професионално отношение (или просто е спрял да се развива), за амбициозни професионалисти и разбира се за предприемачи, които искат да максимизират потенциала си.


Натискът върху цените и промоционалните оферти на лекарствата отказа за сега"Софарма" да строи нов завод. "Софарма" не е изтеглила нито едно лекарство от българския пазар, въпреки че работи с по-ниска рентабилност- коментира Огнян Донев  какво означава » www.capital.bg 


Като при бурно море! Видове и функции Как се променят мозъчните вълни на човек при ТЕС? Разберете, какво показват вашите мозъчни вълни!  какво означава » www.barep.org