« Защо да закусваме

А..

Трябва да закусваме!

Със съжаление признавам, че аз съм от хората, които никога не идват навреме за работа (дано шефовете ми не четат това), за среща, за тренировка. Колкото и часове да имам на разположение, никога не успявам да тръгна, когато трябва, затова и винаги бързам за някъде. Да, най-вероятно аз съм била онази, която е профучала покрай вас на стълбите в метрото или ви е бипкала, защото не сте потеглили в секундата, в която светофарът е светнал зелено. Не го приемайте лично, просто отново съм се надбягвала с времето, закъснявайки за някъде. Но колкото и да съм закъсняла, никога не пропускам закуската. Не само защото тя е времето за мен, което ми дава възможност да прочистя ума си и да се подготвя за предстоящото натоварено ежедневие, но и защото дерматологичен проблем преди година ме накара да проумея, че красотата отвън изисква грижи отвътре. Но нека оставим суетата настрана, здравето е пряко свързано с хранителния ни режим. Няма как да се чувстваме добре и да сме във форма, ако не се храним балансирано и не водим активен начин на живот. А вярвам неведнъж сте чували, че най-важното ядене през деня е закуската. А защо това е така, може да разберете в следващите редове: 


Красотата

Отвътре и отвън

Проф. д-р Веселка Дулева също така разяснява, че пропускането на сутрешната закуска нарушава разпределението на дневния енергиен прием, което води до повишена консумация на храни в по-късните часове на деня, включително и до прием на високоенергийни храни между храненията. Приемът на храни с нисък гликемичен индекс по време на закуска, тоест комплексни въглехидрати и влакнини, като готови за консумация зърнени храни, пълнозърнест хляб и сухари, регулират апетита и значително увеличават чувството за ситост, чрез което намаляват енергийния прием през останалата част от деня. Поради това и при хора, които пропускат храненето сутрин, честотата на наднорменото тегло и затлъстяване е по-голяма.


 
 Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване, системи за климатичен .. какво означава » за хранителен разствор за хидропоника gradinar.bg  

 
какво означава »

Избрани сайтове закусваме